Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Остава ми цял сезон с Макларън и искам да свърша колкото...

Сайнц: Остава ми цял сезон с Макларън и искам да свърша колкото се може по-добра работа

934
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Майкъл Потс

Карлос Сайнц ще се съсредоточи този сезон върху това да постигне максимално добро представяне за тима на Макларън преди да стане пилот на Ферари. Испанецът сключи двегодишен договор със Скудерията и от 2021 г. ще заеме кокпита до Шарл Льоклер.

„Ако някой ми беше казал, че ще съм пилот на Торо Росо, след това на Рено и Макларън, а година по-късно ще подпиша с Ферари, сигурно щях да припадна”, призна Сайнц.

„Непрекъснато научавам нещо ново за този спорт. F1 винаги изненадва – и с добро, и с лошо – и трябва да си подготвен за всичко. Необходимо е да се съсредоточиш върху нещата, които можеш да контролираш, да дадеш максимума от себе си и да се надяваш всичко да се получи.”

„Разбирам, че има хора, които искат да ме видят в червен екип да се боря за подиуми и победи колкото се може по-бързо, но ми харесва да върша нещата както трябва. Остава ми цял сезон с Макларън и искам да свърша колкото се може по-добра работа с тима. Изключително благодарен съм на отбора, привързан съм към хората там и желанието ми е наистина да приключим на ниво общия си труд. Ще сложа договора с Ферари в чекмеджето и ще мисля само за Макларън при връщането си в Уокинг. Там са безкрайно добри. Всички ме поздравиха, радваха се за мен и това няма да го забравя.”

Бащата на Карлос пък вярва, че синът му ще се справи в новата роля и ще изненада тифозите

„Щастлив съм за него и много горд”, заяви двукратният световен рали шампион Сайнц старши.

„Той се труди упорито да стигне до Ферари и е много доволен от избора си. Да носиш червения екип е нещо специално и той ще го сподели, когато моментът дойде. Ще се изправи срещу един от най-добрите пилоти във Формула 1, (Льоклер е) изключителен състезател. Не го познавам много добре лично, но на писта е страшно бърз.”

Карлос Сайнц старши каза също така, че е бил доста строг баща и е изисквал от сина си да балансира внимателно състезанията и училището.

„Бях доста стриктен. Пътувахме до Италия, за да кара там, но не исках да губи нищо в училище. Помня първия път, когато се качи на карт – предупредих го, че ще му е трудно заради името Сайнц. Скоро видях, че има страхотен талант и му помагах. Понякога фамилията помага, друг път пречи. Но съм сигурен, че ще изненада феновете на Ферари.”