Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари потвърди официално присъединяването на Карлос Сайнц

Ферари потвърди официално присъединяването на Карлос Сайнц

4521
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Спас Генев

Ферари потвърди официално, че Карлос Сайнц ще стане пилот на отбора от 2021 г. Договорът на испанеца е за две години.

„За мен е удоволствие да обявя, че Карлос ще се присъедини към Скудерия Ферари от 2021 г.”, заяви шефът на тима Матия Биното

„С пет сезона опит зад гърба си той е доказал таланта си и демонстрира, че притежава техническите способности и точните качества, за да пасне идеално на семейството ни.”

„Започваме нов цикъл с цел да достигнем върха във Формула 1. Това ще е дълго пътешествие. Няма да мине без трудности, особено като се има предвид настоящата ситуация във финансов и регулаторен план. Вярваме, че пилотски тандем с талант и присъствието на Шарл [Льоклер] и Карлос – най-младия състезателен екип на Скудерията за последните 50 години – е най-добрата възможна комбинация, която ще ни помогне да постигнем поставените цели.”

Сайнц допълни, че е много щастлив, че ще кара за Ферари

„Вълнувам се за бъдещето си с тима. Сега ми предстои важен сезон с Макларън и нямам търпение отново да се състезавам”, каза той.

Потвърденото присъединяване на Сайнц към Ферари бе втората новина за днес, след като минути по-рано от Макларън обявиха привличането на Даниел Рикиардо.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55) on