Начало Избрани Сайнц: Пистата в Джеда ще компресира битката в средата на колоната

Сайнц: Пистата в Джеда ще компресира битката в средата на колоната

1533
0
Kaрлос Сайнц
Kaрлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц очаква пистата в Джеда да окаже съществено влияние върху борбата на отборите в средата на колоната. Според пилота на Ферари новото трасе може да „компресира“ масово битката на тези тимове. 

Докато бързите участъци от новата арабска писта се очаква да паснат перфектно на колата на Мерцедес, в по-задната част на стартовата решетка борбата ще бъде повече от вълнуваща.

Ферари имаха предимство на трасетата с по-високо притискане, а Макларън бяха по-бързи на писти с по-ниска притискаща сила. В последно време Алфа Таури също отключи по-добро темпо, а тимът на Алпин е на седмото небе след подиума на Алонсо в Катар.

Заради това Сайнц смята, че битката този уикенд може да бъде много близка, тъй като всички средни отбори се борят за всяка една точка в шампионата при конструкторите.

„На последните няколко писти ще бъде много неизвестно. Очевидно в Джеда нямаме никаква представа къде ще се намираме. Изглежда като много високоскоростна писта. Виждали сме в подобна ситуация колко се компресира колоната. Очаквам много тежка битка с Макларън, Алфа Таури и Алпин“, сподели Сайнц.

„След това в Абу Даби, която ще има нова конфигурация. Скоростта определено ще бъде по-виока поради липсата на толкова много шикани. Високоскоростният характер на трасето отново може да събере много коли на едно място. Така че това ще бъда много, много тежки състезания. Ако продължим да работим като екип мисля, че можем да бъдем уверени в спечелването на възможно повече точки“, обобщи Карло Сайнц.

В момента Ферари има комфортен аванс от 39.5 точки пред Макларън в борбата за третото място при конструкторите. Въпреки това директорът на Скудерията Матия Биното остава предпазлив относно последните два кръга в шампионата.

„Очевидно първенството още не е приключило. До края има все още две състезания и ние наистина трябва да се фокусираме да се представим на ниво. Знам какъв напредък е постигнал отбора и съм горд, защото тази позиция е резултат от непрекъснатата ни работа през последните месеци“, каза Биното.