Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц взел решението за втори стоп

Сайнц взел решението за втори стоп

1109
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Карлос Сайнц завърши сезона на шеста позиция с точка пред Пиер Гасли, като по мнението на всички направи най-силната си година във Формула 1 досега.

Испанецът финишира 10-и днес и взе важния пункт, като направи втори стоп за смяна на гуми, за който обясни след финала, че е бил направен по негово предложение, защото с втория комплект гуми губеше време, а друг пряк съперник за мястото след пилотите на водещите екипи – Алекс Албон, бе пред него с шанс да го измести.

Сайнц обаче за пореден път демонстрира отличен поглед върху състезанието и в крайна сметка се измъкна пред пилотите на Рено. Рикиардо също спря втори път и в края Сайнц и Даниел изпревариха Нико Хюлкенберг.

„Какво да кажа, още миналата година бях наясно, че сме на прав път. Тимът се развива в правилна посока“, заяви щастливият испанец. Той добави, че като цяло годината е била добра за него. И той е имал възможност да покаже на какво е способен.

Сайнц заяви още, че ще запомни първия си подиум, на който се качи в Бразилия преди 2 седмици само с екипа си. Той вярва, че ще има и други.

„Да, вярно е, че бяхме само около 70 човека и публиката вече си беше тръгнала. Но за мен удовлетворението остава и съм щастлив за тима, защото свършихме страхотна работа“, призна Карлос.

Той отново благодари на баща си – двукратния световен рали шампион Карлос Сайнц, за огромните усилия и жертви, които е направил за него и кариерата му.