Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц за напускането на Перес: В F1 има и други интереси освен...

Сайнц за напускането на Перес: В F1 има и други интереси освен резултатите на пилотите

2352
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Майкъл Потс

След като бе официално обявено, че настоящият сезон ще бъде последен за Серхио Перес в Рейсинг Пойнт, Карлос Сайнц сподели, че според него това показва по-голямото значение на „други интереси“ в сравнение с представянето на пилотите във Формула 1.

Перес постигна 5 подиума с отбора до момента. Последният от тях бе в Баку през 2018г. Миналият сезон той завърши на 10-о място в шампионата с 52 точки, докато съотборникът му Ланс Строл бе едва 15-и с 21.

„Ако съдим единствено по представянето, няма причина Чеко да напуска Рейсинг Пойнт. Но в F1 има други интереси“ каза Карлос пред Марка.

„Той спаси отбора от фалит и сега те не искат да продължат с него, тъкмо когато вече има кола, с която да се бори. Ядосан съм, защото имаме добра връзка с него и го уважавам като пилот. Това напомня, че спортът е такъв, но ние сами сме го избрали, така че трябва да го приемем.“

Сайнц също така пожела на Чеко да намери място, което да го мотивира. Серхио пък сподели, че е изненадан от броя на опциите, които има пред себе си.