Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц завърши с най-добро време 6-ия ден на Каталуня

Сайнц завърши с най-добро време 6-ия ден на Каталуня

2123
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

Карлос Сайнц с Макларън постигна най-добро време в 6-ия ден от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня. Испанецът записа рекорден резултат за изпитанията досега. С гумите C4 той спря хронометрите на 1:17.144 мин.

Сесията обаче отново не мина без проблеми за екипа от Уокинг. Веднага след като даде най-доброто време, Сайнц спря на изхода на бокса заради падане на водното налягане.

Много повече неприятности обаче имаха във Ферари. Себастиан Фетел завърши деня с 3-о време (1:18.195 мин с гумите C3), но катастрофира 2 часа и половина след началото на сутрешната сесия.

Пораженията по колата бяха сериозни и тимът реално не участва в изпитанията следобед. В самия край Льоклер направи само инсталационен тур.

При инцидента германецът излетя на бързия завой 3 и се удари в предпазните огради с висока скорост. Точно преди инцидента се вдигна пушек от автомобила. От тима обявиха, че става въпрос за механичен проблем. Фетел беше откаран и в медицинския център за проверка дали няма контузии.

Втори в сесията се нареди Серхио Перес с Рейсинг Пойнт. С типа C5 на Пирели той записа 1:17.842 мин. Четвърти остана Кими Райконен с Алфа Ромео, който спря след края на сесията на завой 6, следван от Ромен Грожан с Хаас, който записа времето си с най-мекия тип C5.

Макс Верстапен с Ред Бул, който с C3 записа 1:18.395 мин, завърши 6-и в предния солиден ден за Ред Бул без проблеми. След него се наредиха Дани Квят с Торо Росо и пилотите на Мерцедес Ботас и Хамилтън.

Състезателите на Сребърните стрели отново караха с по-голямо количество гориво. С гуми C3 двамата записаха почти идентични най-добри времена. Последен завърши Даниел Рикиардо с Рено, но той правеше дълги серии от обиколки с много гориво и твърди гуми C1.