Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сало вярва, че Райконен може да се бори за титлата в F1...

Сало вярва, че Райконен може да се бори за титлата в F1 този сезон

30
0
Кими Райконен

Кими Райконен може да се бори за титлата във Формула 1 през сезон 2012 г., ако отборът му Лотус развива добре болида Е20, твърди сънародникът на пилота Мика Сало.

Бившият пилот от Гран при смята, че завърналият се в F1 състезател се намира в наистина добра ситуация.

Райконен бе близо до победата в Бахрейн, но призна след финала, че е избрал неправилната страна за атака срещу Себастиан Фетел. Той е седми в генералното класиране, на 19 точки зад немския пилот на Ред Бул, но въпреки това Сало е убеден в шансовете му.

До момента най-постоянният отбор бе Лотус. Бяха бързи на всякакви трасето и в това отношение Кими изглежда се намира в наистина много добра ситуация. Въобще не бих се изненадал, ако се бори за титлата до финала на шампионата. Стига Лотус да поддържат развитието на колата – обясни Мика.

Друг бивш състезател от F1 – Марк Шурер – също поддържа тезата, че представянето на Лотус до края на състезателната 2012-а година ще зависи от способността им да развиват колата.

Според мен Кими показа на всички, че все още се състезава на най-високото възможно ниво. Много по-млад е от [Михаел] Шумахер, а и ако погледнете последните 10 години, той е един от най-големите таланти, стигнали до F1 – сподели той. – Лотус обаче започнаха силно и предишния сезон, но скоро темпото им спадна драстично. Така че най-важният въпрос е дали екипът разполага с необходимите ресурси, за да запази позициите си.