Начало Formula E News Сам Бърд спечели второто състезание по улиците на Ню Йорк

Сам Бърд спечели второто състезание по улиците на Ню Йорк

471
0
Сам Бърд
Сам Бърд, снимка Формула Е

Сам Бърд триумфира във второто състезание на уличната писта в Ню Йорк. Пилотът на Ягуар Рейсинг потегли от полпозишън и доминира през цялата надпревара. Така той записа втори успех от началото на сезон 2021. Втори на малко повече от 4 секунди финишира Ник Касиди от тима на Върджин Рейсинг, а последното място на почетната стълбица зае световният шампион Антонио Феликс да Коща с DS Techeetah.

На старта Бърд бе с най-добра реакция и поведе. Жан-Ерик Верн получи повреда в своя болид и отпадна в самото начало, което доведе до излизането на кола за сигурност.

В дъното на колоната Рене Раст също имаше проблеми, а победителят от втората надпревара на Пуебла и лидер в шампионата Едоардо Мортата се удари с Джейк Денис.

В челото на колоната бяха пилотите на Ягуар Сам Бърд и Мич Еванс, следвани от Ник Касиди и Антонио Феликс да Коща. В края на състезанието Еванс остана с много малко енергия и загуби няколко позиции.

В крайна сметка Сам Бърд спечели напдреварата, следван от Ник Касиди и Антонио Феликс да Коща. Четвърти и пети финишираха пилотите на Порше Паскал Верлайн и Андре Лотерер. Топ 10 бе допълнен от Алекс Симс с Махиндра, Норман Нато (Вентури), Робин Фрийнс (Върджин Рейсинг), Алекс Лин с другата Махиндра и победителят от първото състезание Максимилиан Гюнтер. След всички драми Мич Еванс остана едва на тринадесета позиция, а благодарение на своя успех Сам Бърд излезе на първа позиция във временното класиране.