ГП на след:
Последно състезание: OAE

Сам Бърд и Робърт Фрийнс ще бъдат пилоти на Envision Virgin Racing

05.10.2018 | Иво Кръстев, снимки Envision Virgin Racing | коментара

Сам Бърд и Робърт Фрийнс ще бъдат пилотите на тима Envision Virgin Racing от следващия 5-и сезон във Формула Е, който започва на 15 декември в Рияд, Саудитска Арабия.

Така Бърд остава в тима, който вече е подкрепян от Envision Group (една от водещите световни компании за дигитални технологии), и с който се бори за титлата при пилотите миналия сезон с Жан-Ерик Верн.

"Страхотно е, че ще остана в тима за следващия 5-и сезон, каза Бърд. - Отношенията, които развихме с тима за последните 45 състезания са невероятни и съм развълнуван да видя как те стават още по-силни."

Фрийнс ще замести неубедителния Алекс Лин, който завърши едва 16-и през миналия сезон. Холандецът пропусна последната кампания, а в последното си участие в 3-ия такъв през 2015/2016 г. се състезаваше за тима на Андрети.

"Развълнуван съм да се върна във Формула Е с тима на Envision Virgin Racing, заяви Фрийнс. - Страхотно е да се присъединя към такъв силен отбор и от свършената работа до момента, се вижда ясно, че имаме много добър пакет."

В тима се надяват, че със запазването на управляващия директор Силвен Филипи и използването на новия хардуер от Audi Sport, ще могат отново да се борят за титлата.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти