Начало Formula E News Сам Бърд на полпозишън в Париж

Сам Бърд на полпозишън в Париж

59
0

Сам Бърд (на снимката в средата) от тима на Virgin Racing спечели третия си полпозишън за сезона, след като бе най-бърз в квалификацията за eГран при на Париж, 7-и кръг от шампионата във Формула Е. Бърд беше най-бърз още в квалификационните групи, но в решителната финална част, в която участваха петимата най-бързи пилоти, срещна сериозна съпротива от лидера в шампионата Лукас ди Граси (на снимката вляво) от тима на Abt Schaeffler. Последният водеше в класирането, преди Бърд да направи страхотна финална обиколка и да подобри постижението на бразилеца с 0.3 сек. Така той записа и втора поредна първа позиция, след тази в Лонг Бийч в предишния кръг.  

Жан-Ерик Верн (на снимката вдясно) от DS Virgin Racing остана 3-и, на 0.1 сек от Ди Граси, като това е най-добрата стартова позиция за тима му през този сезон. Стефан Саразен от Venturi се нареди 4-и. След него остана Никола Прост от Renault e.dams, а основният претендент за титлата и втори в шампионата в момента Себастиан Буеми (Renault e.dams) остана едва 8-и, като пред него и зад него се наредиха пилотите на NEXTEV – Оливър Търви и Нелсон Пикет-младши. 

В квалификационните групи се случи и инцидент. Майк Конуей беше на път да постигне най-добро време в своята група и най-добро за всички, когато пред него Ник Хайдфелд от Mahindra се завъртя. Опитвайки се да се върне на шистата, бившият пилот от Ф1 излезе на пътя на Конуей, който нямаше къде да отиде и се вряза в колата на Ник, причинявайки сериозни повреди и на двете коли.