Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сам Майкъл: Макларън имат невероятна атмосфера, страхотно е да работя за тях

Сам Майкъл: Макларън имат невероятна атмосфера, страхотно е да работя за тях

35
0
Джонатан Нийл,Мартин Уитмарш,Рон Денис,Сам Майкъл

Семейната атмосфера и вниманието към детайлите са в основата на успеха на Макларън, смята новият спортен директор на тима от Уокинг Сам Майкъл.

Инженерът, който е родом от Австралия, напусна Уилямс, където работеше от 2001 г. и в продължение на 8 сезона бе технически директор. Раздялата му с тима от Гроув бе обявена още през май миналата година, а през септември стана ясно, че в Макларън му дават съвсем нов пост в организацията им.

Уилямс дори пуснаха Майкъл по-рано от предвиденото и той бе в бокса на новия си отбор за финалното състезание, макар и цивилен, тъй като все още нямаше право да носи униформа. Сега вече пък е по-запознат с работата на целия тим, структурата, разпределението на задачите и т.н. и изрази първите си впечатления на представянето на новия МР4-27.

Вече се гордея с факта, че работя за Макларън, въпреки че това не е от кой знае колко дълго време. Всичко тук е като едно голямо семейство. Хората се грижат за взаимоотношенията си, а това носи огромна разлика в толкова напрегната среда. И помага далеч повече, отколкото очаквах, за подобряване на представянето – сподели Майкъл. – Силата на тима е в дълбочината. Това е най-сериозната характеристика на компанията. А това не е нещо като седемточков стенд, който можеш да купиш, инсталираш и да настигнеш съперниците. Подобна синергия се изгражда с години и се превръща в част от същността на компанията.

Засега Майкъл работи с висшия мениджмънт на Макларън върху неща като качество на работата, операционна дейност и т.н. Той обаче не пропусна да отбележи, че отборът вече се труди като добре смазана машина.