Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сам Майкъл: Напускането на Хамилтън е загуба, но Макларън ще се възстанови...

Сам Майкъл: Напускането на Хамилтън е загуба, но Макларън ще се възстанови бързо

33
0
Люис Хамилтън,Сам Майкъл

Спортният директор на Макларън Сам Майкъл заяви, че напускането на Люис Хамилтън е загуба за отбора, но тимът ще се възстанови бързо, тъй като не за първи път изживява подобно нещо.

Той вярва освен това, че световният шампион за 2008 г. няма скрити мотиви за решението да отиде в Мерцедес след повече от десетилетие кариера с екипа от Уокинг.

Според мен целият отбор се разбира чудесно с Люис. Той е страхотен човек. Фантастичен автомобилен състезател, може би най-бързият пилот на грида в момента като чист, природен талант. Името му е свързано с това на Макларън от 17 години, през 13 от тях – с договор. Това е дълго време за човек да остане на едно място и според мен става дума точно за това – обясни Майкъл в прегледа си на сезона за уебсайта на Джеймс Алън. – Няма нищо повече от факта, че Люис иска да продължи, да израства и да върши различни неща в живота си. Това е по-важно за него, дори с цената на отказ от кола, която печели надпревари. Желанието му е да се справи с предизвикателството да развие друг тим.

Във Формула 1 обаче не може прекалено дълго да разсъждаваш върху загубите, каза още Майкъл:

Това, разбира се, е загуба за Макларън, но както и при всяко друго напускане – независимо дали е пилот, а и някои наистина големи, известни имена са си тръгвали от тима – не се спираш твърде много върху него. Вървиш бързо напред, тъй като във Формула 1 става дума за непрекъсната промяна.