Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само двигателят може да спре Ред Бул, смята Рикиардо

Само двигателят може да спре Ред Бул, смята Рикиардо

39
0

В екипа на Ред Бул не са наясно само какво ще бъде представянето на двигателя на болида на през новия сезон. Това заяви пилотът на Биковете Даниел Рикиардо. Според него останалите елементи по колата са на възможно най-доброто ниво.

Екипът от Милтън Кийнс ще използва задвижващи системи на Рено от 2015 г. брандирани с логото на Tag Heuer, които ще отстъпват значително като мощност на спецификациите на Мерцедес и Ферари за 2016 г.

Такава беше ситуацията и през миналия сезон, като въпреки отличното шаси през втората половина от сезона Рикиардо не успя да спечели победа. Сега Даниел смята, че само недостатъчно добрия мотор ще попречи на екипа му да се бори за титлата.

„Няма да мисля, че можем да спечелим титлата, заяви австралиецът. – Това би било грешно нещо. Ако този подход проработи, ще бъде изключително. Мисля, че имаме платформата да успеем. Начинът, по който тимът разви колата миналата година, наистина потвърди не само качеството на хората, но и мотивацията и глада за успехи в тима.

Не видях нито един, който да се съмнява, че ще се справим, или който да е загубил мотивацията си. Но за жалост сега сме винаги зависими от двигателя, който имаме и това ще определи успеха. Но механично определено можем да направим добра кола за 2016 г. Но колко добър ще бъде двигателят? Това е въпросът.”