Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само един болид на Испания Рейсинг участва в тренировките

Само един болид на Испания Рейсинг участва в тренировките

54
0

И в Испания Рейсинг Тийм чувстваха, че пишат нова страница в историята на Формула 1 днес – като първия испански отбор в световния шампионат. Но отборът се сблъска със сериозни проблеми, след като не успя да подготви два автомобила за пилотите си Бруно Сена и Карун Чандок за първите свободни тренировки за Гран при на Бахрейн.

Бразилецът все пак успя да завърти двайсетина тура. Програмата единият състезател да работи за квалификация, а другият – за състезание – обаче се провали, след като индийският пилот въобще не можа да излезе на пистата. Неустановен проблем с електрониката или хидравликата на автомобила бе причината съединителят и скоростната кутия да не проработят и съответно Чандок остана в пита през целия ден. Въпреки това шефът на отбора Колин Колес бе горд от усилията на хората си:

– Всичко върви по план, освен липсата на сън за всички нас, работили цяла нощ! Да се твори история не е лесна задача. Вървим стъпка по стъпка, изграждаме конкурентоспособността си и сезонът тръгва.

Бруно, който върна легендарната във Формула 1 фамилия Сена на писта, също бе оптимист.

– 3 обиколки сутринта и 17 следобед е прекрасен старт. Естествено, не успяхме да тестваме колата на лимита й. Уверен съм, че ще продължим с упоритата работа и искам да поздравя своите механици, инженери и целия отбор за невероятния труд.