Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само Макларън без титуляри на Муджело

Само Макларън без титуляри на Муджело

37
0
Муджело

Само тимът на Макларън няма да използва титулярните си пилоти в тестовете, които започват на 1 май на пистата Муджело в Италия. Това ще са първите изпитания по време на сезона за тимовете от Формула 1 от 2008 г. насам и всички екипи се готвят интензивно за тях.

Ферари ще изпробват нова конфигурация на ауспусите и напълно различни аеропакети в задната част. Говори се и за връщане към предно окачване пушрод. При тях Фелипе Маса ще кара през първия ден. Във втория ще си раздели работата с Фернандо Алонсо, а в последния ден ще тества само испанецът.

Програмата на Ред Бул още не е напълно ясна, но на Муджело ще са и двамата титуляри Себастиан Фетел и Марк Уебър.

При Мерцедес в първия ден Нико Розберг и Михаел Шумахер ще си разделят времето, а след това ще имат по един пълен тренировъчен ден.

При други екипи ще участват и тест пилотите – Уилямс например ще работи с Валтери Ботас на 1 май. На 2 ще кара Пастор Малдонадо, а на 3 – Бруно Сена. При Лотус Рено започва Дамброзио, след това изпитания ще провежда Кими Райконен и в последния ден – Ромейн Грожан.

Във Форс Индия не са сигурни дали ще успеят напълно с практически новия си автомобил за европейската част от сезона и ще използват последователно в дните за работа първо Жул Бианки, после Пол ди Реста и Нико Хюлкенберг в последния ден.

Само Испания Рейсинг няма да участват в тренировките. От отбора заявиха, че ще се съсредоточат изцяло върху преместването си в новата база в Мадрид и работата там по автомобилите им.

Пистата Муджело дава възможност за добра проверка преди всичко на аеродинамиката на колите, защото има бързи и среднобързи завои и тя ще е много полезна точно преди първия старт в Европа, който е в Барселона.