Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сантандер преподписва, златен дъжд за Ферари

Сантандер преподписва, златен дъжд за Ферари

49
0
Лука ди Монтедземоло,Стефано Доменикали,Ферари

Освен представянето на новата си кола, днес около Ферари излезе и друга интересна новина, означаваща че отборът няма да има финансови притеснения, дори в моментната сложна финансова ситуация. Скудерията удължава договора си с испанската банка Сантандер до края на 2017 г.

На Монца през 2009 г. двете страни сключиха 5 годишен договор, изтичащ в края на 2014 г. Сега той бе подновен за още три години. Това става благодарение не на последно място и на присъствието в отбора на Фернандо Алонсо, който ще остане в екипа минимум до 2016 г.

„Аз съм изключително щастлив, че в днешния ден мога да обявя продължаването на нашия договор със Сантандер“, заяви тим шефът Стефано Доменикали. „Контрактът се удължава с три години до края на 2017 г. Изключително съм горд от съвместната ни работа. Това, че сме нещо изключително се потвърждава от факта, че една от най-големите финансови институции иска да продължи съвместната ни работа. Подобна е ситуацията и с Филип Морис, един гигант на световния пазар, с който сме преживели много изключителни моменти на пистата и извън нея. Ние сме готови да отговорим на всички предизвикателства, спортни и технологични и сме истински партньори, на които може да се разчита. Радваме се, че и ние можем да разчитаме на фирми като Kaspersky и Acer, както и на всички останали наши партньори.“

Президентът Лука ди Монтедземоло също се радваше особено много на продължаването на контракта.

„Удължихме срока на нашата съвместна дейност с още три години“, заяви Ди Монтедземоло. „Това е чудесна новина. Това, което ни свързва е не само същия червен цвят като нас, но и отдаденост, страст и внимание при работата с клиентите. Щастлив съм на продължаването на това партньорство и искам даизползвам възможността да благодаря на Сантандер за това, което те правят за нас.“

Благодарността наистина е заслужена, защото според слуховете договорът е за 30 млн. евро на година. А те наистина пък са необходими, за да може да се плаща заплатата на най-високо платения служител – Фернандо Алонсо.