Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сантандер продължават договора си с Макларън

Сантандер продължават договора си с Макларън

32
0
Макларън

Тимът на Макларън и банка Сантандер продължиха договора си за сътрудничество, съобщиха официално от отбора, който ще представи новия си болид за 2011 г. МР4-26 в петък (4 февруари) в Берлин. Групо Сантандер е най-голямата банка в еврозоната и една от най-големите в световен мащаб. Присъствието й във Великобритания е сериозно и явно това оказва влияние за удължаване на контракта с екипа от Уокинг, след като компанията вече е сериозно обвързана с Ферари.

Логото на Сантандер отново ще е върху овъролите на пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън, но през сезон 2011 г.ще се появи и на каските им. Те пък ще продължат да участват в реклами за банката, в нейни промоционални и маркетингови събития.

Сантандер е партньор на Макларън от 2007 г. и сме доволни да продължим общата си работа в изграждането на успешно бъдеще и за двете марки. Продължаващата подкрепа от страна на партньорите ни е критичен елемент за успеха на отбора – коментира шефът на тима Мартин Уитмарш.

Сантандер започна да инвестира сериозно във Формула 1 покрай Фернандо Алонсо – двукратният световен шампион бе причината за отиването на банката в Макларън и след това във Ферари. Сътрудничеството с екипа от Уокинг обаче е особено ползотворно за компанията: от началото му досега познаваемостта на марката Сантандер се е увеличила повече четири пъти на Острова.

В Макларън пък се гордеят с едни от най-дългите спонсорски взаимоотношения в цялата Формула 1. Партньорството им с Хуго Бос отбелязва 30-ата си годишнина през 2011-а, а в края на 2009 г. швейцарският производител на часовници Tag Heuer и отборът празнуваха 25 години обща работа.