Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съотношението на силите може да се промени в Испания, твърди Сайнц

Съотношението на силите може да се промени в Испания, твърди Сайнц

1984
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

Съотношението на силите между отборите във Формула 1 може да се промени за Гран при на Испания. Това смята пилотът на Макларън Карлос Сайнц. По традиция за състезанието на Каталуня тимовете внедряват първите си сериозни подобрения по колите.

„Редът може да се измени, коментира Сайнц. – И тенденцията от първите 4 състезания да се промени. Надявам се това да е за добро за Макларън, а Ферари да бъде по-близо до Мерцедес.“

Сезонът за Сайнц не започна добре. Той не записа точки в първите 3 състезания. Но в Гран при на Азербайджан испанецът завърши 7-и и спечели 6 т.

„Всички точки, които загубихме на старта на сезона, започнахме да ги наваксваме, каза още Сайнц. – Надявам се тази тенденция да продължи. Трябва да бъдем умни и да внедрим правилните елементи по колата.“

Ромен Грожан от Хаас смята, че вероятно всеки отбори в решетката ще има нова спецификация на колата за предстоящия кръг в Испания. За състезанието на Каталуня екипът на Джийн Хаас ще има ново предно крило и под. С тях екипът ще се опита да реши проблема с гумите, които не работят оптимално.

Според Грожан на теория в Испания неговият тим не би трябвало да има проблеми със загряването на гумите, тъй като пистата има няколко много бързи завои.