Начало Formula E News SAP в ново технологично партньорство с отбора на Мерцедес във Формула Е

SAP в ново технологично партньорство с отбора на Мерцедес във Формула Е

67
0
SAP,Мерцедес,Формула Е

SAP обяви ново дългосрочно споразумение с Мерцедес-Бенц, с което става официален бизнес партньор на отбора на автомобилния производител Мерцедес – Мерцедес EQ във Формула Е. Партньорството ще бъде насочено към ко-иновация на новата технология. Отборът ще направи своя дебют на пистата през сезон 2019/2020 г.

Като официален бизнес партньор, SAP ще подкрепи екипа на Мерцедес EQ за Формула Е с решения за бек-офис и иновации за състезателния отбор, базирани на SAP® технологията. Инженерите на SAP и Мерцедес EQ ще използват платформата за бизнес данни SAP HANA, за да разработят технологични решения, с които да помогнат на екипа да анализира големи обеми данни и да следи цялостното си представяне.

Инженерите също така могат да използват и допълнителните функции и характеристики, предоставени от SAP Cloud Platform и SAP Leonardo, включително възможностите за Интернет на нещата (IoT), предвидимост и машинно обучение по време на съвместния иновативен процес.

„Фокусът на SAP върху устойчивостта е неразделна част от нашата визия и цел да помогнем на света да се развива по-добре и да подобрим качеството на живот на хората, каза Бернд Льокерт, член на Изпълнителния съвет на SAP SE, Продукти и иновации, SAP. Устойчивата мобилност е важна стъпка по пътя ни към въглеродната неутралност.

Затова, ние целим 20% електрически автомобили в автомобилния парк на SAP до 2020 г., както и да управляваме иновативни ИТ решения, свързани с електронната мобилност. Очакваме с нетърпение да интегрираме технологичните нововъведения на SAP в новата състезателна кола Мерцедес EQ. Mercedes-Benz и SAP имат за цел да създадат по-устойчиво бъдеще за нашите клиенти, партньори и обществото като цяло, с помощта на новите дигитални технологии.“

„Имаме удоволствието да обявим SAP за първия основен партньор на нашия нов екип Mercedes EQ Formula E, каза спортният директор на Мерцедес Тото Волф. – Въпреки че остават още 18 месеца до първото ни състезание, това споразумение демонстрира търговския потенциал на състезанията като цяло и ни дава сериозна основа, от която да започнем следващата фаза на техническа и спортна подготовка за влизането в сезон 6. Това споразумение ще съчетае традиционната стойност на марката с използването на иновативни технологии, които ще допринесат значително за по-доброто ни представяне на пътя.“

За екипа на Mercedes във Формула Е   

Екипът на Мерцедес EQ ще влезе в шампионата на ABB FIA Formula E в началото на сезон 6 (2019-20 г.). EQ е марката на продукта и технологията на Mercedes-Benz за електрическа мобилност. Името EQ означава „електрическа интелигентност“ и произлиза от марковите ценности на Mercedes-Benz „емоция“ и „интелигентност“. Марката EQ обхваща всички ключови аспекти, свързани с ориентираната към клиента електрическа мобилност, която се простира отвъд самия автомобил. Новото поколение електрически автомобили ще се основава на архитектура, разработена специално за батерийно-електрически модели, която е мащабируема във всяко отношение и може да се използва при различни модели автомобили: благодарение на модулната система, междуосието, ширината на пистата и останалите компоненти на системата, по-специално батериите, са напълно променливи. По този начин концепцията на автомобила е оптимизирана според всички изисквания на ориентираното към бъдещето семейство на електрическите модели автомобили. Основната архитектура е подходяща за SUV-та, седани, купета и други модели.