Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съперничеството с Хамилтън ще ме направи по-силен, убеден е Розберг

Съперничеството с Хамилтън ще ме направи по-силен, убеден е Розберг

37
0
Нико Розберг

Съперничеството с Люис Хамилтън като съотборник в Мерцедес ще направи Нико Розберг по-силен, убеден е немският пилот. Според него да се надбягва с англичанина ще е огромно предизвикателство.

Винаги е важно да победиш съекипника си. Моят съотборник обаче е един от най-добрите състезатели, така че напрежението не би могло да е по-малко – заяви Розберг в отговор на въпрос дали сериозните очаквания към Хамилтън не го карат да се чувства по-спокоен. – Предстои ми огромно предизвикателство, но ще го посрещна с готовност. Разбираме се добре. Със сигурност има неща, които той прави по-добре от мен, както и обратното. Нямам търпение да разбера в какво точно е по-напред и да опитам аз самият да напредна в резултат на наученото. Винаги анализирам нещата и се опитвам да стана по-добър състезател. Затова ще се опитам да сторя същото, което направих с Михаел [Шумахер] – обясни още Нико.

Той отново сподели, че целият екип на Мерцедес се е трудил изключително упорито през зимата, за да изчисти слабостите на автомобила си.

През 2012 г. тимът тръгна много добре, Розберг спечели победа в Китай, а Шумахер бе най-бърз в квалификацията в Монако (не стартира от полпозишън заради наказание). Постепенно обаче темпото на развитие отслабна и в края на сезона имаше поредица от надпревари, в които отборът не взе точка.

– Миналия сезон имахме две основни слабости. Едната бе износването на задните гуми – нещо, което усетихме в първите два старта, но не и по време на зимните тестове. Сега разбираме поведението много по-добре и определено записахме сериозен прогрес по този показател. Не знаем колко сме бързи, а и този сезон деградацията на гумите ще има голямо значение. Втората ни слабост бе темпото на развитие – то не бе съвсем добро през предходната година, особено в средната част от сезона. Тези два фактора са основните, които трябваше да подобрим и сме сигурни, че сме го направили – допълни Нико.