Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съперниците бяха по-бързи, признават пилотите на Ред Бул

Съперниците бяха по-бързи, признават пилотите на Ред Бул

42
0
Себастиан Фетел

Марк Уебър отново не успя да се възползва от първата си позиция и загуби лидерството още на старта на Гран при на Германия. Австралиецът и тимът му Ред Бул опитаха да се противопоставят на съперниците си от Макларън и Ферари със стратегия, но и това не им се удаде особено, като в крайна сметка пилотът пресече трети финала.

Разочарован съм, че не спечелих, макар резултатът да е добър – призна Марк. – Бяхме начело в средата на дистанцията, но не се справихме при вторите спирания в бокса. Карах на лимита, но просто не бяхме достатъчно бързи. Люис [Хамилтън] бе в състояние да ни покрива през цялото време, отговаряйки на темпото ми, така че не можах да отворя разлика. Страхотна битка между трима ни в челото, но нямаше какво повече да сторя.

Себастиан Фетел пък за първи път като че ли не бе съвсем в кондиция. Световният шампион допусна няколко грешки и бе далеч от обичайното си уверено каране.

В началото сбърках и се завъртях. Четвърто място според мен бе максимумът за днес. Не е хубаво, но се налага да приема, че другите бяха по-бързи. Така и не се почувствах комфортно през целия уикенд, нямах и темпото на Марк. Само последния питстоп бе фантастичен (с него бе спечелена 4-а позиция, тъй като бе направен в последния тур едновременно с Фелипе Маса – б.р.). С Фелипе водихме сериозна борба в голяма част от състезанието и бяхме на ръба. Аз лично имах грижи със спирачките в средата на дистанцията, но се справихме с това – коментира Фетел.