Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съпругата на Нюи може да го подтикне да отиде във Ферари?

Съпругата на Нюи може да го подтикне да отиде във Ферари?

2862
0
Ейдриан Нюи, Аманда Нюи
Ейдриан и Аманда Нюи; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Скандалите в Ред Бул утихнаха – поне публично – и вече не се говори толкова за случващото се в отбора от Милтън Кийнс и концерна за енергийни напитки, чиято база е в Австрия. Сагата обаче не е приключила окончателно. Немската преса например твърди, че бъдещето на Ейдриан Нюи в Ред Бул Рейсинг може да зависи от неочакван фактор извън екипа на Ред Бул – съпругата на легендарния дизайнер Аманда Нюи.

Твърди се, че Аманда Нюи е много ядосана на Кристиан Хорнер, и то не само от женска солидарност заради скандала със служителката на Ред Бул и отношението на шефа на отбора към нея. През миналата година Аманда поискала веднъж пропуск за падока и Хорнер отказал да ѝ даде. Малко след това заявил пред нея, че Ред Бул печели не само заради приноса на съпруга ѝ при конструирането на болидите за Формула 1

Впоследствие Хорнер каза същото нещо и публично. Отговорът на Аманда Нюи гласеше: „Какви пълни глупости“.

Малко след тази размяна на реплики съпругата на Ейдриан Нюи отново предизвика вълнение, след като хареса туит, цитиращ съжалението на мъжа ѝ, че не е работил с Ферари, Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо. Това се случи, след като привличането на седемкратния световен шампион в Скудерията от догодина бе официално обявено. Реакцията на Аманда Нюи бе достатъчна за част от слуховете дали конструкторът не обмисля едно последно предизвикателство в изключителната си кариера. В момента отново се говори, че тя може да се окаже сериозен фактор, когато Ейдриан Нюи ще взима решение какво да прави в бъдеще.

Самият конструктор наскоро отново заяви, че понастоящем няма планове да напуска Ред Бул.

„В момента съм доволен от всичко в Ред Бул, в бъдеще ще видим. По принцип не планирам нищо в твърде дългосрочен план. Харесвам си работата си, която продължава да ми доставя удоволствие. Мисля, че докато това е така и в отбора ме обичат, ще остана. Ще видим как ще е по-нататък“, коментира Нюи.

Аманда е трета съпруга на Ейдриан Нюи. Първата му жена, с която имат две дъщери, също се казва Аманда. Бракът им просъществува от 1983 до 1989 г. Втората госпожа Нюи се казва Мариголд – Ейдриан се жени за нея през 1992 г., имат син и дъщеря. Твърди се, че Мариголд го е спряла при едно от предложенията на Ферари да отиде да работи в Маранело. Години по-късно Нюи споделя, че той не искал да ѝ причини неудобството да мести цялото семейство в Италия. Разделят се през 2010 г. За третата си съпруга, която е по-известна като Манди, Нюи е женен от 2017 г.

Междувременно Бърни Екълстоун заяви в интервю за „Дейли Мейл“, че в Ред Бул няма да има промени след и заради скандалите

„В Ред Бул вече има мир и Кристиан ме увери, че с Гери всичко е фантастично. Макс [Верстапен] изглежда ще остане. Също като след война хората преодоляват нещата и продължават. След Втората световна война не можеше да се споменава Германия, евреите не купуваха нищо от там. Разбираемо е. Но не след дълго всички забравиха и започнаха пак да купуват Мерцедес-и. Така че не виждам защо някой би искал да изтика Кристиан. Времето е страхотен лечител. Той върши прекрасна работа. Има подкрепата на Гери, целият отбор върви чудесно. Няма логична причина този баланс да бъде разрушаван“, коментира бившият собственик на търговските права на Формула 1.