Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съпругата на Нюи отговори на твърдението, че Ред Бул не зависи от...

Съпругата на Нюи отговори на твърдението, че Ред Бул не зависи от него: Какви глупости

2309
0
Ейдриан Нюи, Аманда Нюи
Ейдриан и Аманда Нюи с VIP гости в Ред Бул; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Съпругата на Ейдриан Нюи Аманда определи твърдението, че екипът на Ред Бул вече не зависи от мъжа ѝ като „глупости“. Шефът на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер сподели, че екипът се е развил и вече не разчита изцяло на гениалния конструктор. Нюи от години се занимава с различни проекти и не посвещава цялото си време на Формула 1. Казаното от Хорнер бе прието от някои наблюдатели дори като първи опит за подготовка за живота, след като Нюи реши да се оттегли от активна дейност в Гран при.

„Какви пълни глупости“, написа Аманда Нюи в социалната мрежа X (бившият Туитър)

Госпожа Нюи освен това си направи труда да остави коментара под няколко материала със съответния цитат на Хорнер.

Това не е първа изява на съпругата на Ейдриан Нюи в публичното пространство по отношение нещо, свързано с работата на мъжа ѝ. В края на 2022 г. тя нападна вестник „Таймс“ след публикацията на коментарен материал със заглавие „Заблуденият Хорнер петни цялата Формула 1“. Поводът за него бе ситуацията, след като от ФИА обявиха, че отборът на Ред Бул е превишил бюджетния лимит за сезон 2021 и бойкотът, който обявиха от екипа на Скай Спортс F1 заради определение за финала на шампионата пак през 2021-ва.

„Какво ви дава право да съдите мен, съпруга ми или психичното състояние на който и да е член или човек от семейството на служител на Ред Бул? След година тормоз, когато дори не работиш за отбора, си изтощен. Провокирането на фенове с токсична журналистика е част от проблема“, написа тогава Аманда Нюи.

Малко след като пусна туита, тя го изтри.

Междувременно техническият директор на Ред Бул Пиер Ваше изрази мнение, което се различава от това на шефа му Хорнер. Френският инженер каза, че Нюи е незаменим в екипа от Милтън Кийнс

„Точно така, Нюи е незаменим. Той не може да бъде сменен. Не е част от ежедневните процеси. Участва по-скоро отстрани. Старае се да ни помогне или ни поставя предизвикателства в различни аспекти от работата на отбора. Може да е нещо по механичната конструкция, аеродинамиката или цялостната динамика на колата. И според мен това е чудесно. Той има различен опит от всички ни. Освен това притежава знания, каквито ние нямаме, защото не сме преживели всичко, през което той е преминал“, посочи Ваше.