Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сър Джаки Стюарт критикува Бърни Еклестън

Сър Джаки Стюарт критикува Бърни Еклестън

61
0

Сър Джаки Стюарт разкритикува начина на управление на Формула 1 от страна на Бърни Еклестън.

Стюарт се възхищава от постигнатото от Еклестън през годините. „Но след като го постигна, той сега контролира всичко и никой не може да спечели битка с него” – каза 69-годишният трикратен шампион пред „Таймс”.

„Той толкова е свикнал с тоталния контрол, че ако се загледате в структурата и се запитате „дали ще има наследник?”, неминуемо ще отговорите „не”.

Стюарт също така смята, че Еклестън и Мозли са прекалено близки, въпреки че двамата създадоха друго впечатление миналата година покрай секс скандала.

„Те не се грижат адекватно за организацията, като основите са базирани само на работните отношения между тези двама мъже.”

Според бившия шампион във Формула 1 е „смешно”, че отпаднаха състезанията в Северна Америка. По негови думи системата с медалите, предлагана от Еклестън, също е безсмислена. Въпреки това и Стюарт е съгласен, че са необходими големи промени.

„Бе нужно прекалено много време да се постигнат неща, които трябваше да станат преди години и които са постигнати отдавна в други спортове. Затова и другите спортове са по-добре подготвени за възможностите, които ще се откриват пред тях.”