Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сър Франк Уилямс бе изписан от болницата

Сър Франк Уилямс бе изписан от болницата

1770
0
Франк Уилямс
Франк и Клер Уилямс, снимка Уилямс
Сър Франк Уилямс бе изписан от болницата, след като прекара там около 10 дни. Това потвърдиха източници, близки до бившия шеф на тима от F1. Уилямс беше приет в лечебно заведение преди малко повече от седмица, като семейството му потвърди, че състоянието му е било стабилно. В същото време не бяха обявени подробности защо се е налагало да постъпи в болница. Така британецът ще продължи своето възстановяване в домашни условия.

„За нас е голяма радост да съобщим, че Франк е изписан от болницата. Лечението му ще продължи в неговия дом. Семейство Уилямс иска да благодари на всички за подкрепата през този труден момент и пожелава на всички Весела Коледа и Щастлива Нова година“, се казва в съобщението на отбора от Гроув.

 

Британският тим спечели спечели девет титли при конструкторите и седем при пилотите под ръководството на Сър Франк в периода 1980-1997. Сезон 2020 бе най-лошия за екипа на Уилямс, който за пръв път в своята история не  спечели нито една точка. В началото на септември Франк и неговата дъщеря се оттеглиха от ръководството на отбора, който бе закупен от Дорилтън Кепитъл. В последствие на поста нов главен изпълнителен директор бе назначен Йост Капито, който е бивш шеф на Фолксваген в Световния рали шампиoнат (WRC). Също така ръководител на тима ще бъде Саймън Робъртс. Според него отбора ще остане изцяло независим и ще продължи своето развитие в правилната посока.

„Въпреки предимствата, не искаме да ставаме сателит на някой от големите конструктори. Ще запазим независимостта си и очаквам през следващия сезон да сме по-конкурентноспособни. За в бъдеще ще продължим партньорствата ни по начин, даващ ни пълна свобода“, сподели Робъртс.