Начало Други Сър Крис Хой ще кара с Нисан в британския GT шампионат

Сър Крис Хой ще кара с Нисан в британския GT шампионат

93
0
Сър Крис Хой

Сър Крис Хой – 11 пъти световен и шесткратен олимпийски шампион по колоездене – ще се състезава с Нисан в британския GT шампионат.

38-годишният атлет приключи кариерата си на две колела и сега е готов за ново предизвикателство на четири гуми. Наскоро той стана посланик на марката Нисан, като връзките му с компанията ще излязат извън непосредствената му обвързаност в тази му роля. Шотландецът ще стане част от програмата на Нисан за развитие, в която участват победителите от академията Нисан PlayStation GT. Хой ще се състезава с Нисан GT-R Нисмо GT3 в британския GT шампионат, но крайната цел е още по-амбициозна: участие в 24 часа на Льо Ман през 2016 г.

Нисан инвестира в спорта чрез много и различни програми и за мен е фантастично да работя с тях. Дискутирахме как можем да сме си взаимно полезни, когато обсъждахме новите ни отношения. Научих какво е постигнато чрез тяхната програма за развитие на пилоти и изразих желание да участвам в автомобилни надпревари. Няма да е лесно, но просто не можех да обърна гръб на този шанс. Крайната ми цел е участие на Льо Ман. Това е мечта, към която ще вървя стъпка по стъпка – заяви Хой.

Той ще кара в отбора на Алекс Бънкомб, който е изиграл изключителна роля в прехода на всички доскорошни геймъри в истински състезатели. Британският GT шампионат започва следващия уикенд (19-21 април).