Начало Други Сарацен ще помага на Орека в първия кръг от сериите Льо Ман

Сарацен ще помага на Орека в първия кръг от сериите Льо Ман

50
0

Френският пилот Стефан Сарацен ще се присъедини към тима на Орека за първия кръг от сериите Льо Ман на пистата Пол Рикар следващия уикенд.

Орека ще използват Пежо 908 за първи път в надпревара и ангажирайки Сарацен, те разчитат опитният състезател да им помогне за по-доброто им представяне. Причината е, че Стефан е пилот на заводския тим на Пежо от 2007 г. и познава характеристиките на автомобила отлично.

Наред с това французинът познава самия отбор на Орека доста добре, тъй като през 2001 и 2002 г. се състезава именно за него. Сега той ще се присъедини към настоящите пилоти Оливие Панис и Никола Лапиер за надпреварата на Пол Рикар.

„Изключително съм радостен да се завърна в тим, който познавам така добре – коментира Сарацен. – Вече съм работил с Давид Флури, който ми бе състезателен инженер през 2003 г. Освен това вече познавам Оливие Панис от Формула 1. Също така знам, че Никола Лапиер е много бърз пилот, а и прекрасен човек. Затова съм сигурен, че ще сформираме перфектен екип.“

Сарацен обясни още, че е приел да кара за Орека по две причини. На първо място иска да помогне на тима, особено що се отнася до битката му с конкурентите от Ауди. На второ място състезанието на Пол Рикар ще е чудесна възможност за Стефан Сарацен да се подготви за новия сезон.