Начало Други Саразен ще кара за Тойота в 24 часа на Льо Ман на...

Саразен ще кара за Тойота в 24 часа на Льо Ман на мястото на Ишиура

28
0
Стефан Саразен

Тойота Рейсинг привлякоха Стефан Саразен на мястото на оттеглилия се от тима Хироаки Ишиура. 36-годишният французин ще се състезава в TS030 Hybrid с №8 заедно с Антъни Дейвидсън и Себастиен Буеми.

Окончателното решение за идването на Саразен е било взето след тестовете тази седмица на Пол Рикар. Пилотът е показал в тях скорост, постоянство и се е сработил чудесно с екипа.

Французинът има три подиума в 24 часа на Льо Ман. Той вече е работил и с Тойота, но във Формула 1 – като тест пилот през 2002 г.

Наистина съм щастлив и горд, че получавам този шанс. Спомените ми от общата ни дейност са чудесни. Хората в TMG се трудят много упорито и е истинско удоволствие да се върна. Изминалата седмица бе доста напрегната, за да се запозная с екипа и автомобила, но получих невероятна подкрепа и чувствам, че може би дори направихме прогрес – коментира Саразен.

Четиридневният тест на Пол Рикар бе краят на подготовката на Тойота за 24 часа на Льо Ман – надпреварата ще се проведе в средата на юни.

Следващото предизвикателство за TS030 Hybrid ще е самото състезание – заяви техническият директор на проекта Паскал Васлон. – Заради инцидента през април подготовката ни не бе идеална, но няма време за съжаления. Извлякохме максимума от ситуацията. Льо Ман без съмнение е огромно предизвикателство за Тойота, но можем да сме доволни от усилията досега и определено нямаме търпение да се състезаваме – допълни той.