Начало Рали Сардиния няма да домакинства повече кръг от WRC

Сардиния няма да домакинства повече кръг от WRC

35
0
Рали Италия,Себастиен Льоб

Организирането на кръг от WRC на италианския остров Сардиния миналия уикенд по всяка вероятност е било за последен път. Това сподели Саймън Лонг от North One Sport – компанията притежател на търговските права на шампионата.

Рали Италия 2011 бе домакинствано от остров Сардиния. През следващия сезон обаче подобно събитие няма да има и сред основните причини за това е, че от North One Sport искат надпреварата да бъде изместена на континенталната територия на Италия.

– Сардиния бе добър дом за WRC, но ние трябва да бъдем на континента и това е причината, поради която Италия не е в календара за догодина – заяви Саймън Лонг. – Ако погледнете начинът, по който събитията се превръщат в надпревари за по-голяма издръжливост, по-дълги, по-тежки, а Сардиния има своите ограничения.

Лонг добави, че се надява Италия да не отсъства от шампионата дълго и италианските рали почитатели отново да могат да се радват на класически етапи като тези в Сан Ремо например. Всъщност, маршрутът на рали Италия бе прехвърлен от Сан Ремо към Сардиния през 2004 г., защото тогава в шампионата имаше прекалено много асфалтови кръгове, за разлика от настоящия момент.