Начало Избрани Сарджънт: Чувствам се прекалено подготвен за първия си старт в F1

Сарджънт: Чувствам се прекалено подготвен за първия си старт в F1

710
0
Логан Сарджънт, Уилямс
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт няма търпение да започне дебютния си сезон във Формула 1. Пилотът на Уилямс призна, че дори се чувства прекалено подготвен за първия старт за сезон 2023 в Бахрейн.

Сарджънт ще стане първият титулярен американски пилот в F1 след Скот Спийд през 2007 г. 22-годишният състезател успя да събере достатъчно точки за получаването на така важния суперлиценз.

Сарджънт финишира на четвърто място през сезон 2022 във Формула 2 с отбора на Carlin. Той също така взе участие в четири свободни тренировки зад волана на Уилямс FW44, както и в следсезонните изпитания в Абу Даби. По този начин американецът натрупа достатъчно километри като се има предвид липсата на достатъчно тестове.

Сарджънт присъства на представянето на ливреята на болида FW45. Той призна,  че всъщност е „прекалено подготвен“ за първия си старт в най-високото ниво на моторните спортове с тима на Уилямс.

„Правя всичко възможно, за да вляза в най-добрата възможна позиция за началото на сезона“, сподели Сарджънт.

„Чувствам се прекалено подготвен за първия си старт в F1. От друга срана обаче съм развълнуван да започна работа в Бахрейн и да продължа напред.  Имам чувството, че зимната пауза беше по-дълга от очакваното“, добави пилотът на Уилямс.

„Да, всъщност никога няма да си достатъчно подготвен. Но аз имам чувството, че стигнах до момента, в който направих толкова неща много извън пистата. Сега е време действително да изляза и да приложа част от това.“

„Целта ми в момента е да дойда, да науча колкото се може повече, да бъда адаптивен и в крайна сметка да извлека максималното добро представяне от автомобила. След като направя това, ще мога да видя докъде съм стигнал и ще продължа нататък.“

„Идвам с желанието да извлека максимална полза от автомобила. Освен това искам помогна на отбора, доколкото мога, по отношение на обратната връзка и тласкането им напред. Сигурен съм, че аз и Алекс ще се сработим добре.“

Сарджънт е един от тримата новобранци на стартовата решетка през сезон 2023 в F1. Пилотът на Уилямс ще се конкурира с Оскар Пиастри от Макларън и Ник де Врис от Алфа Таури. Той заяви, че не се чувства напълно сигурен във Формула 1 макар и да е абсолютен новак.

„Тук трябва да влезеш и да се представиш на изключително високо ниво, което се очаква. Точно това е моята цел. Но трябва и да съм реалист“, обясни бившият пилот от F2.

„Трябва да вляза в годината с добър подход и да науча колкото се може повече и просто да поема оттам. Не искам да влагам прекалено много очаквания към себе си. Просто ще приемам всичко както дойде. Сигурен, че ще се справя“, завърши Логан Сарджънт.