Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сарджънт: Хората очакват по-малко от един американски пилот

Сарджънт: Хората очакват по-малко от един американски пилот

449
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт коментира представянето си през сезон 2023 в F1. Пилотът на Уилямс изпитваше сериозни затруднения и спечели само 1 точка в новобранската си кампания. Според Сарджънт, слабите резултати карат хората да си мислят, че състезателите от САЩ не са толкова талантливи, заради което очакват по-малко от тях.

Пътят на Сарджънт към върха на моторните спортове е белязан от много предизвикателства и трудности. Американецът се представя много добре в картинга. После обаче той страда от липса на постоянство при преминаването към състезания с едноместни болиди.  обещаваща кариера в картинга той среща трудности при преминаването към едноместните състезания

23-годишмият състезател успява да натрупа достатъчно опит и да премине във Формула 2. Там той прекарва малко повече от една година. Сарджънт печели две победи през 2022 г. и финишира четвърти в крайното класиране. Освен това той караше за Уилямс в няколко свободни тренировки. В крайна сметка той получи суперлиценз и се присъедини към тима от Гроув.

Сарджънт изпитваше сериозни затруднения в новобранската си кампания в F1. Американецът претърпя няколко катастрофи, които струваха скъпо на отбора. С напредване на кампанията той подобри резултатите си и дори финишира 10-ти в домашната си Гран при на САЩ.

Спечелването на една точка до голяма степен помогна на Сарджънт да остане в Уилямс и през тази година. Шефът на екипа Джеймс Ваулс реши да гласува доверие на младия талант. Разбира се, очакванията към него ще бъдат много по-сериозни.

Сарджънт твърди, че липсата на постоянни успехи от страна на американските пилоти се използва за несправедливо обобщаване на цялостния потенциал на американските състезатели.

„Хората очакват по-малко от един американски пилот. Но в края на краищата това няма значение. Хората, които са важни, знаят какво се случва и знаят на какво съм способен. Това е всичко, което има значение за мен“, сподели Сарджънт.

„Външният шум реално е напълно без значение. Просто си върша работата, продължавам да работя здраво. Работя с хората, които могат да променят кариерата ти и правя всичко възможно заради тях.“

„Те също така се опитват да ми помогнат да продължа напред. И това е всичко, което наистина мога да направя. Искам правилните хора да виждат това, което правя. Останалото е напълно без значение“, добави пилотът на Уилямс.

Причините за историческия недостиг на американски пилоти в F1 са многобройни. Te варират от логистични пречки до липса на достатъчно средства.

Младите таланти от САЩ често не са склонни да прекосят Атлантическия океан, за да се състезават в европейските младежки формули. На територията на САЩ има достатъчно шампиони, в които могат да се включат. Това са Индикар, НАСКАР, IMSA, както и редица национални серии, в които могат успешно да реализират своите стремежи на по-ниска цена

„Смятам, че има много пречки пред американците да влязат в F1. Не никак е лесно да си подредиш живота, да се преместиш в Европа и да се състезаваш в чужбина. Това струва много пари“, обясни Сарджънт.

„Много по-лесно е да се състезаваш в Америка. Там очевидно имаш големи възможности за избор между Индикар и НАСКАР. Това не е лесно за никого. Чувствам, че имаше много малко американски пилоти, които дори се опитваха да стигнат до F1 когато аз започвах кариерата си.“

Пилотът на Уилямс все пак вярва, че това нещо ще се промени в бъдеще заради разрастването на F1 в САЩ.

„Сега гледам списъка на картинг състезателите и те са много повече, което е положително. Мисля, че в бъдеще ще видите поне повече  хора, които тръгват по пътя към Формула 1.“

„Надявам се, че още някои ще успеят да я достигнат. Според мен в миналото броят им просто не беше достатъчен. Заради това трудно щеше да има такива, които да успеят да стигнат до F1“, завърши Логан Сарджънт.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Logan Sargeant (@logansargeant)