Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сарджънт много близо до преминаване в Индикар

Сарджънт много близо до преминаване в Индикар

585
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт много близо до преминаване в Индикар. Според информация на Аутоспорт, американецът вече гледа да продължи кариерата си към други шампионати и е свързван с Према. Италианският отбор ще участва в Индикар от следващата година.

По-рано тази година стана ясно, че Према ще се състезава в Индикар през следващия сезон. Италианският отбор вече участва в много шампионати, включително Формула 2 и Формула 3. Догодина екипът ще стъпи за първи път в изцяло американските серии.

Преди няколко дни директорът на Према Рене Розин потвърди, че е разговарял със Сарджънт относно присъединяване към новия му отбор в Индикар през следващата година. Американът е добре познат на Према. Именно с този тим той финишира трети във Формула 3 през 2020 г. Пред него бяха настоящият пилот на Макларън Оскар Пиастри, както и действащият шампион във Формула 2 Тео Пурчер

„Познаваме го от известно време“, казва Розин на въпроса за Сарджънт. „Разговаряхме няколко пъти. От страна на пилотите не сме заинтересовани да обсъждаме много неща. Аз съм се концентрирал върху изграждането на отбора в стила, който всички искаме. Пилотите ще дойдат след това.“

При стартирането на отбора през април Розин заяви, че иска отборът му „да бъде конкурентоспособен още от самото начало. Той също така поиска Према да има пилотски състав, включващ „опитен състезател и един новак“.

Другият спряган с преминаване в Према е Калъм Илот. Британецът прекара две пълни кампании в Индикар с тима на Juncol Hollinger Racing. Тази година Илот се прехвърли в WEC и кара прототип на Порше за отбора на Jota. Той също така записа няколко участия с Ероу Макларън, включително Индианаполис 500.

„Честно казано, той е един от пилотите, за които бих казал, че са… Не казвам, че е в нашия списък, но със сигурност е интересен. Знам опита му и съм го гледам през предишните години, в които се е състезавал с нас и срещу нас.“

„Но от моя гледна точка все още е твърде рано да се говори за пилоти. Всеки ден чувам нещо различно“ каза още шефът на Према.

Другият вариант за Према е Александър Роси. Американецът има дългогодишен опит в Индикар. В края на годината Роси ще напусне Ероу Макларън и все още не се знае къде ще продължи кариерата си.

Междувременно Сарджънт се намира във втория си сезон в F1. Американецът обаче така и не направи нужната стъпка напред. В момента той е на 20-то място във временно класиране и няма нито една спечелена точка. Най-доброто му класиране е 11-то място в Силвърстоун.

Според мнозина анализатори, дните на Сарджънт в Уилямс вече са преброени. Отборът от Гроув е близо до това да избере негов заместник. Сред спряганите имена са Карлос Сайнц, Валтери Ботас и Естебан Окон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Logan Sargeant (@logansargeant)