Начало Избрани Сарджънт все още не може да повярва, че е пилот от F1

Сарджънт все още не може да повярва, че е пилот от F1

964
0
Логан Сарджънт, Уилямс
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт все още не може да повярва че е пилот от F1. Американецът призна, че тепърва свиква с идеята, че ще бъде на стартовата решетка на световния шампионат заедно със състезатели като Фернандо Алонсо, Макс Верстапен и Люис Хамилтън.

Сарджънт ще е един от новобранците през сезон 2023 в F1. 22-годишният състезател завърши на четвърта позиция в поддържащата серия F2 в края на миналата година. Това заедно с няколкото участия с Уилямс в избрани свободни тренировки му гарантираха получаването на суперлиценз. Сарджънт зае мястото на Николас Латифи и ще си партнира с Алекс Албон.

Младият американец все още не е осъзнал напълно бързото си издигане до върха на моторните спортове. Според предварителния план той е трябвало да прекара още една година в F2 преди да се присъедини към Уилямс. Американецът призна, че все още се опитва да разбере каква промяна ще настъпи в живота му оттук нататък.

„Изминаха няколко месеца, откакто бях утвърден за пилот във Формула 1. Все още не знам дали това е възприето в съзнанието ми“, сподели Сарджънт.

„Тренирам колкото мога по-усилено, знаейки за предстоящото предизвикателство. Да ви кажа честно не се чувствам толкова различно, макар и вече да съм пилот от F1“, добави пилотът на Уилямс.

„Вероятно това няма да се осъзнае напълно, докато не стигнем до първия кръг и ще направим разходка по пистата в четвъртък“, добави той.

Сарджънт прекара коледните и новогодишните празници у дома си в САЩ. Пилотът на Уилямс е отделил доста време на приятелите и семейството си. После той се е върнал в Гроув и е започнал подготовката за първия си сезон в F1.

„Отправих се към дома си във Флорида. Беше наистина чудесно да се върна там след толкова труден, но ползотворен сезон. Това ми даде възможност да се прибера вкъщи, да видя семейството си и кучето си, както да наваксам пропуснатото време с приятели и да презаредя батериите.“

„Очевидно не мога да правя всичко това толкова често, колкото ми се иска, така че това прави тези моменти още по-хубави. В същото време обаче трябваше да посещавам често и фитнеса. Така ще поддържам физическата си форма и сила за да съм сигурен, че съм физически готов за предстоящия сезон“, каза пилотът на Уилямс.

„Наскоро заминах за Португалия за предсезонен тренировъчен лагер с моя треньор по представянето Бен. Като цяло рано сутрин правехме високоинтензивна тренировка, за да си набавим кардио и да започнем правилно всеки един ден.“

„След това имахме закуска, на която получихме малко протеини. После се направихме бягане на дълги разстояния или спринтове на плажа. Това беше наистина страхотно.“

„След това бяхме на обяд, преди да се отправим към по-лека дейност. В следобедните часове играехме малко падел тенис и американски футбол. Накрая завършвахме всеки ден с тежка тренировка, като включвахме най-вече в нея врата.“

„[Това] беше интензивно пътуване, но наистина добро! Постигнахме и продължаваме да постигаме напредък и свършихме много работа там“, обясни Сарджънт.

„Правя всичко възможно, за да се наслаждавам на всяка част от този процес. Знам колко голямо предизвикателство ще бъде тази година, за да направя стъпката нагоре. Не трябва да забравяме, че болидите от F1 са много физически. Но това е нещо, за което съм работил в продължение на години“, завърши Логан Сарджънт.

Уилямс ще представи новата си разцветка на 6 февруари. Същевременно болидът FW45 се очаква да бъде показан по време на предсезонните тестове в Бахрейн.