Начало Автомобили САЩ не откриват дефект в електронната газ на Toyota

САЩ не откриват дефект в електронната газ на Toyota

26
0

Американският Департамент по Транспорта обяви, че електрическите системи и електромагнитните смущения не са били причина за инцидентите с нежелано ускорение с автомобили на Toyota Motor Corp.

Това е голяма победа за Toyota, която търси начини да се възстанови от кризата със сервизната кампания и инциденти, за които се твърдеше, че са свързани с нежелано ускорение при някои от най-продаваните модели на Toyota.

„Електронните системи не са причина за нежеланото ускорение на автомобили Toyota,“ – каза в изявление за Ройтерс Секретарят по транспорта на САЩ Рей ЛаХуд.

Националната Агенция по Пътна Безопасност започна изследването преди 10 месеца по настояване на Конгреса. С помощта на инженери от NASA изследването си постави за цел да определи дали случаите на нежелано ускорение при автомобили Toyota и Lexus са били причинени от нещо друго, освен заяждащ педал на газта или стелки на пода, пречещи на педала.

През август, правителството каза, че през първите 6 месеца от изледването не е открило никакви проблеми със електронните системи на Toyota, управлявани от софтуеър.

Toyota, която вгражда електронни системи за контрол на газта в своите автомобили от 2002 заяви, че собствените тестове на компанията отхвърлят електронни смущения като възможна причина за инцидентите.

____________________________________________________

Изявление на Toyota в отговор на изследването на NHTSA/NASA

В отговор на публикуваното от Националната Агенция по Пътна Безопасност (NHTSA) обширно изследване на електронните системи за контрол на газта в автомобилите Toyota & Lexus, проведено със съдействието на Националната Космическа Агенция (NASA), Стийв Ст. Анджело, Главният Директор по Качеството на Toyota за Северна Америка каза:

„Toyota приветствува заключенията на NASA и NHTSA за нашата Електронна Система за Контрол на Газта с Интелект (ETCS-i) и ние оценяваме дълбочината на тяхното изследване. Ние вярваме, че този обстоен научен анализ, проведен от някои от най-изтъкнатите инженери на Америка ще засили още повече доверието в безопасността на автомобилите Toyota & Lexus. Надяваме се това важно изследване ще спомогне да престанат неоснователните спекулации за електронната газ на Toyota, която е така добре проектирана и тествана, че да гарантира, че в реалния свят нежелано ускорение на автомобила НЕ може да се случи.

„Ние ще продължим да развиваме и оборудваме автомобилите Toyota и Lexus с водещи в индустрията системи за сигурност, включително такива, базирани на революционни открития в електронните системи. Ние също ще продължим да съдействаме напълно на NHTSA и уважавани външни експерти, така че да сме сигурни, че нашите клиенти имат пълно и безрезервно доверие в сигурността и надеждността на нашите автомобили. Всеки един служител в Toyota – всички 30 000 членове на екипа ни в САЩ и хилядите Американци, работещи за нашите дилъри и доставчици в страната – е фокусиран върху нещата, които нашите клиенти имат да кажат и върху постоянно усъвършенстване на нашите продукти и услуги.“

По отношение на безопасността и надеждността на автомобилите Toyota, оборудвани с Електронна Система за Контрол на Газта с Интелект (ETCS-i), компанията отбеляза и следното:
• Електронните Системи за Контрол на Газта отдавна са стандарт в автомобилната индустрия и те носят големи ползи за потребителите.
• Електронна Система за Контрол на Газта с Интелект (ETCS-i) на Toyota работи надеждно в повече от 40 милиона леки и товарни автомобили, продадени по целия свят, включително повече от 16 милиона в САЩ.
• Тази система позволи развитието на важни системи за сигурност, като системата за контрол на динамичната устойчивост (VSC) и системата за контрол на сцеплението (TRC), които са сред петте най-усъвършенствани технологии за избягване на катастрофи в Системата за Сигурност на Toyota.
• Тези системи, заедно със спирачната технология Smart Stop, която отнема газта при натискане на двата педала (на газта и спирачката, автоматични трансмисии) вече са стандартни при всички нови автомобили, които Toyota произвежда за северноамериканския пазар.