Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието беше трудно заради повредите по колата, обясни Люис

Състезанието беше трудно заради повредите по колата, обясни Люис

1654
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън обясни, че състезанието за Гран при на Мексико е било трудно за него заради повредите по пода на колата след инцидента с Макс Верстапен.

След него британецът изостана на 5-а позиция, но след това навакса и излезе начело след по-ранно единствено спиране в бокса. До финала той запази гумите си хард в добро състояние и направи решителна крачка към титлата.

„Дойдохме в Мексико, мислейки че ще изоставаме, тъй като това трасе по принцип е тежко за нас“, обясни Хамилтън. „Имах доста повреди по колата и състезанието беше доста трудно. Вторият ми стинт изглеждаше много дълъг, но съм много щастлив, че днес успяхме и се възползвахме от възможността, която имахме.”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф определи избора на стратегия с 1 ранен питстоп като странен експеримент, който се е оказал успешен.

„Не знаехме дали Люис ще може да изкара с тези гуми до финала, заяви австриецът. – Това беше експеримент. Но видяхме, че Рикиардо върви силно със същия тип гуми хард и смятахме, че Хамилтън може да успее. Но в колата той се е чувствал странно да се налага да изкара 47 обиколки с едни гуми.”

Волф каза още, че в тима няма как да са очаквали победа и трето място с оглед на стартовите позиции – 3-а и 6-а.