Начало Moto News Състезанието на Херес ще се проведе въпреки сериозните дългове

Състезанието на Херес ще се проведе въпреки сериозните дългове

41
0
Херес

Състезанието за Голямата награда на Испания ще се състои както е предвидено от календара в края на април. Това потвърди кметицата на Херес, Мария Хосе Гарсия Пелайо. Надпреварата, която бележи началото на сезона в Европа бе заплашена заради финансови трудности. Състезание обаче все пак ще има, заяви и шефът на Дорна, Кармело Еспалета.

Еспалета, който държи правата за провеждането на това състезание имаше известни съмнения, защото пистата в Херес, която от края на октомври отново се управлява от държавата, дължи на агенцията на испанеца 6 млн. евро. Общо дълговете на пистата са в размер от 45 млн. евро.

Малко вероятно е общината да успее да покрие тези загуби, предвид лошото финансово състояние на множесто испански общини. Поради тези причини се появиха слухове, че провеждането на обичаното състезание в Андалусия е заплашено. Освен всичко друго през последните седмици билети за това състезание не са предлагани в Испания.

Ако състезанието отпадне, в календара за следващата година ще се появи сериозна пролука. Защото и провеждането на надпреварата в Португалия, седмица по-късно, също е под въпрос. Икономическото положение в съседната на Испания държава също не е цветущо. По време на финалното състезание във Валенсия в края на този сезон, много от местата по трибуните останаха незаети. Дали това се дължи на икономическата криза не е ясно. Освен във Валенсия, състезания през тази година в Испания имаше още в Херес,Барселона и Алканиз. Може би жителите на иберийската държава са преситени и вече не дават с лека ръка парите си за мотоциклетни надпревари, както бе в миналото.