Начало Други Състезанието на шампионите е просто сензационно събитие, твърди Шумахер

Състезанието на шампионите е просто сензационно събитие, твърди Шумахер

41
0
Race of Champions,Михаел Шумахер,Себастиан Фетел,Себастиен Льоб,Състезание на шампионите,Том Кристенсен

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер току-що приключи сезон 2011 г. в Гран при, но все още няма да се отдава на почивка, тъй като този уикенд му предстои участие в Състезанието на шампионите. Пилотът на Мерцедес вече има четири победи в надпреварата за Купата на нациите заедно със сънародника си Себастиан Фетел и ще годи рекорден пети успех на 3 декември на Еспри Арина в Дюселдорф.

Подобно състезание е просто сензационно. Емоциите са наситени, чуваш феновете, усещаш ги – разкошно забавление. На мен пистата винаги ми прилича на такава за игра, превърната в реално трасе. Събитието е страшно интересно, ако харесваш коли, музика и екшън. За пилотите е толкова необичайно, че всеки от нас се наслаждава – сподели Михаел.

Германецът призна, че се връща толкова често на Състезанието на шампионите не толкова заради самата надпревара, колкото точно заради удоволствието и забавлението:

По време на сезона всички са толкова фокусирани, че дори възможността една вечер да изпием по питие заедно е великолепна. Всички, разбира се, сме професионални състезатели и от момента на затварянето на визьора искаме да победим, но точно тук това е само част от случващото се.

Останалите пилоти, потвърдени за тазгодишното събитие освен Шумахер и Фетел, са Дженсън Бътън, Анди Приол, Том Кристенсен, Матиас Екстрьом, Себастиен Ожие, Ромейн Грожан, Виталий Петров, Тимо Глок, Тимо Шайдер, Мартин Томчик, Юхо Ханинен, Ян Копецки, Дейвид Култард, Филипе Албукерке, Брайън Дийган и Травис Пастрана.