Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието се реши в първите 500 метра, твърди Хорнер

Състезанието се реши в първите 500 метра, твърди Хорнер

49
0

Кристиан Хорнер бе един от най-щастливите хора в падока на пистата Сепанг след финала на Гран при на Малайзия. Пилотите му Себастиан Фетел и Марк Уебър спечелиха чудесна двойна победа след два провала в Бахрейн и Австралия, когато германецът отпадаше, докато водеше в надпреварите. Вярата на Хорнер обаче се оправда днес и той с удоволствие сипеше хвалби за отбора си.

– Фантастично представяне на отбора. Състезанието на практика се реши в първите 500 метра. И двамата ни състезатели потеглиха добре, но Себастиан зае линията отвътре на първи завой. Марк му остави достатъчно място и битката продължи в следващите криви. Вървяха с отлично темпо и е великолепно, че постигнаха безгрешен двоен успех – категоричен бе той.

Шефът на Ред Бул призна, че на отбора не му е било никак лесно след случилото се на Сахир и Албърт парк, но хората му са успели да запазят спокойствието и концентрацията си.

– Имахме огромна подкрепа от всички във фабриката: те се отказаха от почивката си на Великден, за да дадат на колите възможно най-добра възможност да финишират в едно от най-трудните състезания. И двата болида бяха с безгрешно поведение, а постижението ни връща в борбата за шампионата, като ни дава и допълнително увереност – допълни Хорнер.

На подиума обаче с Фетел и Уебър се качи създателят на RB6 – конструкторът Ейдриън Нюи. Често обвиняван, че прави изключително бързи, но не достатъчно издръжливи коли, днес англичанинът с удоволствие доказа обратното.