Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезател от NASCAR прави тест във Формула 1

Състезател от NASCAR прави тест във Формула 1

32
0

Кайл Буш твърди, че е заинтересован от тест във Формула 1,пояснявайки, че и в момента завършва преговорите си за евентуален тест за Тойота в края на годината в Япония.

„Планирам да се пенсионирам на 30 години и да карам болид от Формула 1.Какво ще кажете, а? – пошегува се Буш, когато е бил попитан колко време мисли да се състезава още в NASCAR. Идеята на журналистите е била да се направи сравнение с Дейл Джарет, който ще се оттегли този уикенд на 51-годишна възраст.

23-годишният Бут не е прекалено възрастен за Формула 1 все още, пояснявайки, че се надява да подкара болид от Формула 1 в Япония в края на сезона, когато ще направи и представяне на кола за NASCAR.

„В момента работим за тестова сесия в края на ноември или началото на декември, по някое време посещение в Япония и малко представление, за да видим какво е” – каза той.

„Ще вземем и кола от NASCAR и ще я подкараме на Туин-Ринг или някое друго място, за да покажем какво представляват тези автомобили. И ще се пробваме и в болид от Формула 1.”

Буш не отрича желанието си за евентуална кариера във Формула 1, но преди това иска да опита силите на притискане и самото поведение на колата, преди евентуално да започне да се занимава сериозно.

„Ще видим първо как е на тест – добави Буш. Ще видим дали вратът ми ще устои на g-силите при спиране и всичко. Нямам нищо против. Ако мога да го правя и съм добър в това, ще се опитам, защо не.”

Буш обаче пояснява, че Формула 1 не изглежда толкова атрактивна за него, тъй като предлага значително по-малко възможности за изпреварване в сравнение с NASCAR.