Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезателите на Мерцедес вярват в доброто си представяне в Китай

Състезателите на Мерцедес вярват в доброто си представяне в Китай

64
0

Нико Розберг и Михаел Шумахер вярват, че ще постигнат добро представяне в предстоящата Гран при на Китай във Формула 1. Немските пилоти са убедени в чудесното темпо на MGP W01.

– Шанхай е чудесно трасе и прекрасно предизвикателство за пилотите. Дългите прави предоставят прилични възможности за изпреварване, а комбинацията от завои е на ниво – особено високоскоростните секции. Времето в Шанхай ще е по-хладно, отколкото беше в предходните три старта, така че уикендът ще е интересен. Феновете в Китай са ентусиазирани, а самият Шанхай е невероятен град, така че се радвам на посещението ни там. Спечелването на подиума в Малайзия бе фантастично и нямам търпение да продължа доброто ни представяне и в Китай – заяви Розберг.

Седемкратният световен шампион Шумахер от своя страна призна, че началото на сезона не е било лесно за него, но вече е възстановил рутината си на работа в Гран при.

– Темпото ни изглеждаше доста прилично в Малайзия и се надявам нещата да се подредят и в Шанхай. Последните два старта не бяха особено добри за мен, но съм наясно с причините за това. Знам как се правят нещата във Формула 1 и ако навлезем в детайлите от тези две състезания, то според мен всичко върви по план. Подобрение се постига единствено стъпка по стъпка. Уверен съм, че ще го постигнем – допълни още Михаел.