Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезателите на Върджин очакват добри резултати в Китай

Състезателите на Върджин очакват добри резултати в Китай

43
0

Тимо Глок и Лукас ди Граси изкараха след Гран при на Малайзия няколко дни в Бистър (Великобритания), където работиха на симулатора на Върджин Рейсинг в подготовка за надпреварата в Китай. И в този отбор основната цел за предстоящия уикенд в Шанхай е и двата автомобила да стигнат финала. Пилотите считат трасето за истинско техническо предизвикателство.

– Пистата е страхотна поради толкова много причини, но от пилотска гледна точка става дума основно за предизвикателство. Дизайнът е типичен за [Херман] Тилке. Най-вълнуващото е, че може да се стигне скорост от около 300 км/ч, вървиш на пълна газ доста време и това може да ти отнеме дъха. Наистина искам да наваксам загубеното в Малайзия време – оптимист бе Глок.

Ди Граси, въодушевен от това, че завърши състезанието на Сепанг и ще преследва същия резултат и в Шанхай.

– Тренирах в симулатора, тъй като никога не съм бил на тази писта. В момента трябва да се трудим здраво и правим всичко, за да продължаваме да вървим напред. Вече знам от работата в Бистър, че трасето е наистина технично и поставя на изпитание уменията на състезателите. Времето е доста по-хладно, отколкото на предишното състезание. Винаги е трудно да се подготвиш, но се надяваме на силен резултат в надпреварата – заяви бразилецът.