Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състоянието на Шумахер с леко подобрение след втора операция

Състоянието на Шумахер с леко подобрение след втора операция

53
0
Михаел Шумахер

Състоянието на Михаел Шумахер има леко подобрение след втора операция, извършена в болницата в Гренобъл снощи.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 падна в неделя на ски и удари главата си. След приемането му в университетската болница в Гренобъл (CHU) той претърпя една хирургическа интервенция за намаляване на вътрешночерепното налягане – от дясната страна на главата. Снощната операция (около 22 часа местно време) е била отляво и е продължила близо два часа.

Докторите обаче подчертаха, че Шумахер остава в критично състояние и не могат да дават прогнози за развитието на ситуацията.

На поредния мозъчен скенер видяхме известно подобрение и то ни позволи да съобщим на семейството, че ще можем да извършим още една хирургическа интервенция, за да намалим хематома. Тя се състоя снощи. Следващият скенер, направен тази сутрин, показа малко подобрение – съобщи генералният директор на CHU Жаклин Юбер.

В допълнение бе съобщено, че не може да се каже, че Михаел вече е извън опасност, но лекарите са спечелили малко време. Идващите часове са критични за изхода от ситуацията. Докторите подчертаха, че не крият нищо, а имат много работа за вършене. Бе казано още, че всички пациенти получават еднакви грижи – в случая с Шумахер на служителите на болницата им се налага просто да се справят с интереса на медиите.

Семейството е наясно, че състоянието му все още е много нестабилно и всичко може да се случи – добави д-р Жан-Франсоа Пайен.

Бившият главен лекар във Формула 1 Гари Хартщайн, който коментира нещата онлайн в Туитър акаунта си, заяви, че пресконференцията е доста положителна.