Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сато: Мястото в Торо Росо би било сбъдната мечта

Сато: Мястото в Торо Росо би било сбъдната мечта

40
0

Такума Сато каза, че титулярното място в Торо Росо би било като сбъдната мечта за него. Японецът тотално надмина потенциалните кандидати за място в тима по време на тестовете в Барселона.

Бившият пилот на Хонда и Супер Агури бе най-бърз от всички в понеделник, а във вторник остана втори зад Себастиан Фетел с Ред Бул. Себастиен Бурде и Себастиен Буеми също се борят за титулярно място в Торо Росо.

„През последните две години и половина със Супер Агури имаше някои много специални моменти, но от пилотска гледна точка винаги съм искал да карам бърз болид” – казва японецът.

„Сега имам именно такива шансове. При тази атмосфера в тима би било като сбъдната мечта да карам с тях през 2009 година.”

„Няма съмнение, че това е един от най-бързите болиди, който съм карал. Но трябва да уважа всички производителите, така че няма да правя преки сравнения.”

Сато казва, че бързината на болида и приятната атмосфера в Торо Росо правят отбора толкова привлекателна дестинация.

„Наслаждавах се както на колата, така и на работата с екипа” – казва Сато. „Беше ми приятно, а и интересно да работя с целия екип още през септември на Херес…”

Покрай спекулациите, че Торо Росо желаят от своя бъдещ пилот да привлече допълнителни финансови средства, Сато признава, че е готов да си намери лични спонсори.