Начало Автомобили Saturn ще функционират сами?

Saturn ще функционират сами?

60
0

Saturn пратиха писмо, предназначено за клиентите на компанията, в което се твърди, че марката обмисля да се оттегли сама от General Motors и да се развива като самостоятелна компания.

По-рано Боб Лъц говори по повод на евентуална раздяла между GM и Saturn, но той имаше предвид по-скоро инициатива от страна на автомобилния концерн. В момента Saturn си търси начин да оцелее и това може да е при едни нови отношения с GM – купувач-продавач.

Настоящият план определено е интересен – Saturn да купуват настоящото поколение автомобили на GM до 2011 година. Идеята на компанията е да успее да придвижи нагоре продажбите си в борбата за доста несигурното си бъдеще. Генералният мениджър на марката, Джил Лайджак, която е написала гореспоменатото писмо, даже предвижда още по-позитивно развитие на нещата.

„Това е доста вълнуващ момент за марката Saturn и аз трябва да призная, че чувството е като през 80-те години, когато се развиваше оригиналният проект за Saturn” – пише Лайджак. „Като лоялни собственици и доброжелатели на марката Saturn, знам, че подкрепяте марката и вярвате, че ние работим за едно светло бъдеще. Трудните времена понякога раждат най-новаторските решения и тези, които са склонни да се хванат с предизвикателството, ще излязат победители. Очаквайте повече.”

Гледната точка на GM по създалата се ситуация е, че проблемът не се свежда само до слабата икономика – просто самата марка Saturn не отговаря на исканията на автомобилния концерн.