Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер и Форс Индия с писмо до ФИА и Екълстоун

Заубер и Форс Индия с писмо до ФИА и Екълстоун

24
0

Отборите на Заубер и Форс Индия са изпратили общо писмо до ФИА и управляващия търговските права на спорта Бърни Екълстоун. В него те са изложили своите опасения относно постигнатото наскоро споразумение за правилата за двигателите за 2017 г.

Последното беше подписано и с идеята да има по-ниски цени на задвижващите системи за малките частни отбори, но въпреки това екипите на Петер Заубер и Виджай Маля смятат, че това не е достатъчно. Освен това се предполага, че въпросните отбори имат и въпроси относно процеса, който е довел да одобряването на споразумението за моторите.

Във връзка с тези неща заместник-шефът на Форс Индия Боб Фърнли и спортният директор на Заубер Мониша Калтенборн са посетили Екълстоун по време на уикенда в Барселона, както и с президента на ФИА Жан Тод. Фърнли потвърди, че има такова изпратено писмо, но не пожела да разкрие какво се казва в съдържанието му.

През миналата есен двата тима подадоха оплакване до Европейската комисия към ЕС, че начина на разпределението на парите в спорта и определянето на правилата са несправедливи и са в нарушение на закона за антиконкуренцията.