Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер пропуска тестовете на Силвърстоун

Заубер пропуска тестовете на Силвърстоун

33
0

Екипът на Заубер обяви официално, че ще пропусне тестовете на Силвърстоун в дните вторник и сряда след Гран при на Великобритания. Швейцарският тим има сериозни финансови проблеми този сезон, като вече е единственият отбор в решетката, който няма спечелена точка и се намира на последно място в класирането при конструкторите. Именно заради разходите екипът на Петер Заубер е предпочел да пропусне изпитанията. Още повече, че по колата няма нови елементи от началото на сезона през март.

Също така стана ясно, че резервният пилот на Торо Росо Пиер Гасли ще получи шанс да кара и в двата дни от тестовете на Силвърстоун за Ред Бул. Французинът е част от академията за млади пилоти на Биковете и през миналата година направи общо 3 дни изпитания за Ред Бул и Торо Росо. Смята се, че 20-годишният пилот има сериозни шансове да замести Дани Квят в кокпита на Торо Росо за следващия сезон.

За Мерцедес обиколки в тестовете и в двата дни ще върти Естебан Окон. Той е под наем в Рено, където изпълнява ролята на резервен пилот. Изпитания за Сребърните стрели ще прави и Паскал Верлайн, но той ще кара болида от 2014 г. като част от програмата за подпомагане на Пирели в подготовката на новите по-широки гуми за 2017 г.