Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер първи ще е готов с колата за следващия сезон

Заубер първи ще е готов с колата за следващия сезон

67
0

Екипът на Заубер изглежда ще бъде първият, който ще е готов с новата си кола за 2017 г. Според информация на Auto Motor und Sport швейцарския тим вече е подал заявка за хомологация пред ФИА на новия болид за 19 декември. Отборът бе в много тежко финансово състояния тази година, преди да бъде закупен от Longbow Finance S.A.

През 2017 г. екипът ще използва двигатели на Ферари от този сезон, което се счита за сериозен недостатък, но според спортният директор на тима Мониша Калтенборн това се прави поради технически причини.

„Знаем, че идва голяма промяна в правилата и с възможностите, които имаме, трябва да се фокусираме върху тази промяна“, заяви Мониша.

Засега не е ясно който ще е вторият пилот в тима за догодина. Маркус Ериксон вече подписа нов договор, но Фелипе Насър най-вероятно ще загуби мястото си, тъй като спонсорът му Banco do Brasil обяви, че не може да гарантира финансова подкрепа за тима.

„Това, което виждам е, че всеки са интересува от пари, каза Насър пред бразилското издание UOL Esporte. – За жалост това е реалността във Формула 1. Парите играят по-важна роля от таланта.“