Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Саймъндс призна: Ферари има сериозен интерес към Ботас

Саймъндс призна: Ферари има сериозен интерес към Ботас

26
0

Техническият директор на Уилямс Пат Саймъндс потвърди, че Ферари се интересува от услугите на пилота на тима Валтери Ботас, но заяви, че финландецът се явява състезател на екипа от Гроув. От доста време има силни спекулации, че Ботас вече дори има споразумение със Скудерията и ще замести Кими Райконен от следващия сезон. Очаква се това да бъде обявено в уикенда за Гран при на Италия на Монца в началото на септември.

„За момента Ботас е пилот на Уилямс и сега малко неща могат да променят това положение, заяви Саймъндс. – Не крия, че във Ферари са силно заинтересовани от Ботас и преговори вече започнаха. Няма нищо лошо в тях, но това разрушава тима отвътре и ни отвлича вниманието от работата. Може да се озовем в ситуация, в която да не знаем какво да правим на следващ етап.”

Саймъндс заяви още, че тимът му е способен да се бори с Ферари за второто място при отборите този сезон. Уилямс изостава на цели 85 точки от Скудерията, а болидът му е по-бърз от този на италианците само на много бързите писти.

„Вярвам, че можем да се борим с тях. Битката ще се изостри през втората половина от сезона. Сега сме на едно ниво с тях. В началото на годината Ферари бяха много по-бързи от нас, но успяхме да ги настигнем и да бъдем пред тях. Трябва да видим как ще бъде колата ни на бързите писти.”