Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сбърках в преценката си за Бътън, заяви Бриаторе

Сбърках в преценката си за Бътън, заяви Бриаторе

47
0
Дженсън Бътън,Флавио Бриаторе,Ярно Трули

Флавио Бриаторе заяви, че е сбъркал в преценката си за Дженсън Бътън и не е осъзнавал доскоро колко добър пилот всъщност е англичанинът.

Бившият шеф на екипа на Рено във Формула 1 никога не е има особено високо мнение за световния шампион за 2009 г. Той се въздържаше от по-остри коментари, когато Дженсън кара при него в Бенетон/Рено през 2001 и 2002 г., но не го задържа в тима си, наричайки го мързелив плейбой, а през шампионската година на пилота заяви, че е бърз колкото крайпътно колче.

На Бриаторе по принцип му е трудно да признава грешките си, но явно Бътън го е впечатлил сериозно, за да направи подобно изявление.

Доста сбърках за него. Той е изненадата на годината. Изобщо не съм предполагал, че е толкова добър – каза Флавио пред Гадзета дело спорт.

Пилотът на Макларън има три победи за настоящия сезон и общо 10 подиума, като втората половина от състезателната година се оказа изключително силна за него. Дженсън изтърва само веднъж да се качи на почетната стълбичка в последните седем надпревари от шампионата (в Корея, където финишира четвърти), има само два незавършени старта за цялото първенство до момента (във Великобритания заради незавинтена гайка на колелото и в Германия поради повреда на хидравликата).