Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер бе най-трудният ми съперник, призна Алонсо

Шумахер бе най-трудният ми съперник, призна Алонсо

52
0

Фернандо Алонсо смята, че най-трудният съперник в кариерата му досега е бил Михаел Шумахер. Двамата се бореха за титлата през 2006 г., като в крайна сметка я спечели Алонсо, който тогава караше за Рено. След края на сезона Михаел, състезаващ се за Ферари, прекрати кариерата си. Но след това през 2010 г. се върна в спорта с Мерцедес, но не можа да стигне до нова битка за титлата.

„Най-трудният ми съперник без съмнение бе Шумахер, коментира Алонсо, който от тогава така и не успява да спечели нова корона. – Той е невероятен талант и много бърз пилот. Друг като него просто няма. Всеки, който се е борел с него на пистата, разбира какво имам предвид. Михаел е легенда. По моето време той беше истинският бос в шампионата.

Михаел винаги използваше предоставените му шансове. Извличаше всичко от колата. Спомням си как през 2006 г. бе великолепен с гумите Бриджстоун. Но ако те не работеха добре и предимството беше на страната на опонентите, той продължаваше да се бори. Благодарение на таланта си той можеше да остане пред всеки и да запише най-бързата обиколка дори не с най-добрата кола.”